Simbolika životinja Simbolika planeta Zodijak Simboli prirode Maorski simboli Božanstva Keltski simboli Simbolika snova Staroslovenski simboli Kineski simboli

Simbolika Broja 7 (Sedam)

Simbolika broja sedamPovučenost, rezervisanost, prisebnost, postojanost, analitičnost, misterioznost i velika unutrašnja mudrost su osnovne osobine koje se pripisuju simbolici broja sedam. U njemu vidimo uzvišene oblasti postojanja, čvrstu veru, ali i tajnovitost, dobru intuiciju i gotovo svakodnevno traganje za onim najskrivenijim odgovorima na krajnje filozofska pitanja. Za razliku od prethodnih šest brojeva koji predstavljaju nespokojstva i brige svakodnevnog, svetovnog života, sa sedmicom ulazimo u jednu posebnu, potpuno novu dimenziju koja služi upravo kao most između takozvanog “nižeg” i “višeg” sveta. Ona je pravi mali istraživač koji je na ovaj svet došao kako bi usavršio svoje znanje iz oblasti života na zemlji.

Iako ponekad može delovati suviše ozbiljno, distancirano i hladno, sedmica je zapravo samo odlična u prikrivanju stvari, čuvanju tajni, analizi i prikupljanju svih onih informacija koje joj mogu pomoći da lakše razume ne samo život već i svet oko sebe. Istina je da se radi o večitom skeptiku, osobi koja je uvek spremna da iznese svoj stav ali koja se, isto tako, ponaša kao da joj ništa od drugih nije potrebno. Tajanstvena je kako po pitanju svojih misli, tako i po pitanju svojih osećanja, pa se ljudima iz njenog neposrednog okruženja može činiti i kao uobraženko koji svemu traži manu, grešku, i nesavršenost. Činjenica je da sedmica na neki način predstavlja pravog usamljenika koji radije samo posmatra druge bez neke naročite želje da se uključi u konverzaciju ili neku konkretnu aktivnost, ali to svakako ne znači da ona ne voli ljude. Naprotiv! Njen najveći problem leži upravo u tome što ni sama sebe u nekim trenucima ne može da podnese, odnosno razume, pa je često prati osećaj da je drugačija i izopštena iz svih mogućih dešavanja oko nje. Čak i kada je usamljena, ona ne ume da potraži društvo ili zatraži nešto od drugih.

Još jedan problem sa kojim se suočavaju gotovo sve sedmice jeste konstantno izbegavanje sukoba – čim sedmica oseti da sa nekim ima problem koji bi mogao da eskalira u nešto veće ona se radije povlači u svoj svet okružen pravim malim kineskim zidom. Zato je okolini tako teško da razume njenu krajnje komplikovanu prirodu, a sedmica se zbog toga često oseća povređenom i izostavljenom iako to gotovo nikad ne pokazuje. S punim pravom se može reći da, u trenucima kada se oseti odbačenom, sedmica zauzvrat odbacuje druge. Ovakav začarani krug nikako ne može biti dobar na duže staze, pa je zato od izuzetne važnosti da se svaka sedmica na vreme nauči kako da više veruje ljudima i da funkcioniše unutar grupe. Samo duboka vera može spasiti ovaj broj i popuniti prazninu koju tako često osećaju u svom srcu. I samo onda kada nauči da svu svoju mudrost i sva svoja čudesna iskustva deli sa drugima – tek tada će naći mir i spokojstvo za kojim toliko traga.

Životna lekcija koju broj sedam nosi sa sobom glasi: posvećujem svoj život traganju za istinom u želji da ću tom istinom večno zračiti! Iako na prvi pogled može delovati čudno, perfekcionizam koji ovaj broj konstantno traži u svojoj okolini, nalazi se upravo u njemu samom! Ali baš zato što je često nespremna da prihvati veru i nadu kao glavne vodiče na putu ka razrešenju najvećih misterija univerzuma – sedmica luta i stvara haos koji je čini nesrećnom. Njena urođena crta da u sve sumnja i sve dovodi u pitanje je odlična za poslove koji uključuju istraživački rad, pa tako ona može biti odličan detektiv, geolog, arheolog, astronom, analitičar, a odlično barata i kompjuterima ili bilo kojom savremenom tehnologijom. S druge strane, ona mora imati na umu da su sve ove osobine krajnje nepoželjne kada su u pitanju odnosi sa drugim ljudima! Zato se sedmicama preporučuje da izbegavaju samosažaljenje i da ne ispipavaju previše osećanja i misli drugih ljudi, naročito svojih potencijalnih emotivnih partnera, već da se radije prepuste trenutku i iz njega izvuku ono najbolje.

Simbol sedmice je kombinacija kvadrata i trougla, odgovarajuća planeta Uran, a od boja se naročito ističu biserno bela, ljubičasta i crvena. Njeno drago kamenje i minerali su ružičasti kvarc i ahat, a od cveća korespondira sa makom, zumbulom i suncokretom.

Leave a Reply


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/snis1/public_html/simboli.rs/wp-content/themes/Life_Is_Beautiful/comments.php on line 203