Simbolika životinja Simbolika planeta Zodijak Simboli prirode Maorski simboli Božanstva Keltski simboli Simbolika snova Staroslovenski simboli Kineski simboli

Odinova Runa Iluzije – Simbolika

Odinova runa iluzijeOdinova Runa Iluzije je još jedan od popularnih islandskih simbola koje su stari Vikinzi koristili kada bi odlazili na bojno polje. Smatralo se da ovaj simbol ima čudesnu moć da zavara protivnika a ratnika učini nevidljivim. Tačnije, ona je omogućavala ratniku da menja svoj (fizički) oblik i time izbegne ne samo udarce neprijatelja, već i da uspešno prikrije svoj trag. Kamuflaža, varka, iluzija – sve ovo ulazi u nadležnost magične rune vrhovnog boga nordijske mitologije!

Kao i kod većine islandskih simbola, teško je sa sigurnošću tvrditi od kojih je runa zapravo sastavljena Odinova Runa Iluzije. Uostalom, možda to kod ovog simbola i nije tako bitno, jer on u sebi objedinjuje one najpozitivnije osobine boga za koga se smatralo da je stvorio nebo, zemlju i ljude. Odinu zaista niko ne može da doskoči, on unapred zna svačiji korak, a prerušen u starca silazi među ljude i dobrotu naplaćuje bogatstvom, susretljivost mudrošću, dok je za one okrutne ljude rezervisana njegova osveta. Podsetimo, Odin je ozbiljan, mudar, nema nikakvih fizičkih nedostataka, izuzetno je lukav i što je najvažnije – u stanju je da menja svoj oblik u koju god životinju poželi!

Upravo je to dar njegove rune iluzije – osoba koja je nosi dobija mogućnost da se “pretvori” u koje god stvorenje želi. Iako se za Odina tradicionalno vezuju dva gavrana, dva vuka i osmonogi konj, sam talisman je bio najpopularniji kod takozvanih berserkera (ljudi/ratnici u koži medveda) za koje se smatralo da poseduju snagu, hrabrost i izdržljivost medveda! Uz pomoć ove rune svaka životinja za koju smatrate da je spiritualno povezana sa vama postaje i vaš ravnomerni saveznik u borbi protiv neprijatelja. Drugim rečima, vi preuzimate ono najbolje od nje, te samim tim lakše izlazite na kraj sa svojim protivnicima.

Odinova Runa Iluzije je idealna za sve one koji s vremena na vreme požele da postanu nevidljivi i time sačuvaju svoju privatnost. Za ovakve situacije je možete koristiti u vidu talismana, amajlija, ili je možete sami urezati na komadu drveta. Tetovaža sa ovim simbolom nije preporučljiva.

Leave a Reply


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/snis1/public_html/simboli.rs/wp-content/themes/Life_Is_Beautiful/comments.php on line 203