Simbolika životinja Simbolika planeta Zodijak Simboli prirode Maorski simboli Božanstva Keltski simboli Simbolika snova Staroslovenski simboli Kineski simboli

Luxor Atlantis Simbol

Luksor simbol (Atlantis simbol)Atlantis je još jedan u nizu starih Egipatskih simbola koji je od davnina služio kao moćna zaštita od negativne energije, i imao zadatak da svog vlasnika čuva od svih potencijalnih opasnosti. Kao i kod većine simbola iz ove grupe, naglasak je na uspostavljanju savršene ravnoteže, odnosno pronalaženju idealnog balansa koji bi omogućio isceljenje kako na psihičkom, tako i na fizičkom planu. Ne čudi, dakle, što su amuleti i talismani sa ovim simbolom izrađivani upravo s namerom da osobi probude uspavanu energiju, otklone blokade koje dolaze iz spoljnog sveta i daruju joj moć da u svakom trenutku izabere najispravniji put.

Na prvi pogled, reklo bi se da je Atlantis sasvim običan simbol koji u sebi nosi pravougaonike i trouglove. Ništa spektakularno, zar ne? Ipak, dovoljno oštro oko će odmah zapaziti dizajn koji upravo svojom jednostavnošću ispunjava osnovni preduslov za svrstavanje u grupu simbola iz redova Svete Geometrije. Naizgled prost, a opet – gotovo savršen kada su u pitanju uglovi i proporcije, upravo to je tajna Atlantisa! Ovaj simbol zaista oslikava savršenstvo Prirode, konstrukciju koja kao da nam poručuje da ćemo požnjeti upravo (i samo!) ono što smo i zasadili. Samim tim, sa Atlantisom nema greške: ukoliko smo ispravni u svojim namerama, on je spreman da nam pomogne u ostvarenju istih. A ukoliko se neko sa strane drzne da nas u tim namerama spreči – ovaj štit će nas odbraniti i dodatno nas darivati energijom potrebnom da svoje zamisli sprovedemo u delo.

Mnogi smatraju da talismani sa ovim simbolom pružaju takozvanu troslojnu zaštitu. Prva zaštita obuhvata borbu protiv svake (pa i najmanje) agresije usmerene ka vlasniku talismana. Bes, ljutnja, očajanje, tuga – sve su ovo emocije koje Atlantis prepoznaje kao loše, i ne dozvoljava im da prodru u energetsko polje vlasnika. Drugi vid zaštite se odnosi na fizički nivo, i dovodi se u direktnu vezu sa isceljenjem svega onoga što je u našem organizmu “zakazalo” upravo usled gomilanja stresa. Uvek treba imati u vidu da je svaki atak na psihu istovremeno i atak na telo, pa su tako sve psihosomatske bolesti ali i svi hormonski poremećaji pod budnim okom Atlantisa. Treći vid zaštite je ujedno i najmisteriozniji, i odnosi se na jačanje intuicije. Postoje mnoga svedočenja da su ljudi koji su nosili ovaj simbol mnogo češće izbegavali opasne situacije zahvaljujući “unutrašnjem glasu” koji bi ih ispravno usmerio u poslednjem trenutku. Da li to znači da se Atlantisu može pripisati uloga ličnog anđela čuvara?

Sudeći po priči koja se vezuje za otkriće Tutankamonove grobnice u Egiptu, izgleda da je upravo prsten sa Atlantis simbolom pomogao čuvenom arheologu Hauardu Karteru da ostane imun na kletvu egipatskog faraona. Istina ili samo jedna u nizu urbanih legendi? Prosudite sami. Jedno je ipak sigurno – zahvaljujući svom vanvremenskom dizajnu ali i svim pripisanim čudesnim moćima, Atlantis definitivno zauzima počasno mesto u grupi staroegipatskih simbola.

Leave a Reply


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/snis1/public_html/simboli.rs/wp-content/themes/Life_Is_Beautiful/comments.php on line 203