Simbolika životinja Simbolika planeta Zodijak Simboli prirode Maorski simboli Božanstva Keltski simboli Simbolika snova Staroslovenski simboli Kineski simboli

Kineski Simbol Napretka i Vernosti – Petao

petao kineski simbol vernostiPetao je još jedan u nizu tradicionalnih kineskih simbola koji su u direktnoj vezi sa napretkom i blagostanjem. Kinezi, naime, smatraju da petlovi pomažu čoveku da donese ispravne poslovne odluke, a isto tako jačaju ambicioznost, garantuju fizičku istrajnost i pomažu nam da prevaziđemo ljubomoru i ogovaranja u radnom okruženju. Osim ovih “moći”, petlovima se pripisuje i vernost, postojanost, srećne okolnosti na putu do uspeha, a posebnu zaštitu pruža onima koji su na nekoj vodećoj poziciji (šefovima, direktorima, i slično.)

Kineska verzija naše izreke “veran kao pas” glasi “veran kao petao”. Zato ne čudi što je upravo petao moćan feng šui simbol koji omogućava parovima da učvrste svoju vezu, ali isto tako – i da svoju ljubav sačuvaju od potencijalnih napada sa strane. Kad god osećate da vaša emotivna veza prolazi kroz krizu ili da je osoba koju volite sklona preljubama – takozvani Petao Vernosti vam može biti od velike koristi. Postavljanjem ovog simbola u južnom delu doma direktno podstičete energiju Vatre, a kao što i sami možete da pretpostavite – prkosan i kočoperan petao korespondira upravo sa Jang energijom i pomaže otklanjanju svih prepreka! Ovo ne znači da će baš svaki partner odmah poleteti vama u zagrljaj, ali ćete zato vrlo brzo znati da li je veza u kojoj ste prava, odnosno da li valja ostati u njoj ili krenuti u nova osvajanja.

Osim vernosti, petao se tradicionalno povezuje i sa našom dobrom slikom u javnosti, pa vam može biti od velike koristi ukoliko tražite rešenje za poboljšanje svog poslovnog imidža. Dovoljno je samo posmatrati petla dok korača pun sebe pa u njegovim pokretima automatski prepoznati sliku uspeha. Zato ne treba da nas iznenadi činjenica da je slika petla obavezan detalj u kancelarijama rukovodioca i direktora. Uostalom, njegova kresta se u Kini poistovećuje sa službenicima. Takođe, smatra se da neophodnu zaštitu, bogatstvo ali i povlačenje mudrih poslovnih poteza daruje ljudima koji se bave nekretninama, osiguranjem, rudarstvom i energetikom.

Na kraju dodajmo i to da je petao izuzetno jak solarni simbol koji čoveka podstiče na akciju, a samim tim u nama budi težnju da uvek dostignemo više. Poznato je da su petlovi ptice koje najavljuju svitanje, odnosno novi dan, pa se zato oduvek povezuju i sa nekim novim, neistraženim aktivnostima koje mogu rezultirati fantastičnim uspehom. Naravno, pod uslovom da, baš kao i petao, budemo dovoljno samouvereni. Ono na šta sigurno možemo računati jeste da će se petao postarati da sve negativnosti (ili kako Kinezi vole da kažu – “zli duhovi”) budu što dalje od nas. To je, složićete se, sasvim dovoljno za svaki početak!

Leave a Reply


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/snis1/public_html/simboli.rs/wp-content/themes/Life_Is_Beautiful/comments.php on line 203