Simbolika životinja Simbolika planeta Zodijak Simboli prirode Maorski simboli Božanstva Keltski simboli Simbolika snova Staroslovenski simboli Kineski simboli

Gapaldur & Ginfaxi – Simbolika

Islandski magicni talismani gapaldur

Gapaldur

Gapaldur i Ginfaxi su dva dobro poznata islandska simbola koja su služila da obezbede istrajnost, hrabrost i pobedu u tradicionalnom vikinškom rvanju, takozvanoj Glimi. Generalno gledano, ovi zanimljivi simboli u svojoj osnovi ne poseduju ništa izazivačko, oni ne pozivaju na borbu i nasilje, ali svakako mogu biti od koristi svima onima kojima je rvanje (govorimo o sportu, naravno!) sastavni deo života.

Ono što morate znati ukoliko planirate da “rukujete” ovim simbolima jeste da oni funkcionišu samo u paru. Drugim rečima, oni zajedno sa vama, podjednakom snagom izlaze na scenu (odnosno teren), i imaju svoju tačno određenu lokaciju! Za Gapaldur je rezervisan predeo ispod desne pete, dok Ginfaxi treba postaviti ispod prstiju levog stopala. Tek tada vam oni mogu izvojevati pobedu u nekom napornom duelu!

Islandsk magični talismani ginfaxi

Ginfaxi

Teško je reći koje rune ulaze u “magični sastav” ovih simbola. Ipak, ukoliko vas zanima konkretno značenje svakog ponaosob, ono što vam sa sigurnošću možemo reći jeste da Gapaldur služi kao neka vrsta nevidljivog štita u toku same borbe. Naravno, on vas neće učiniti nevidljivim niti nedodirljivim ali će zato učiniti da vas udarac koji bi vas u “normalnim” okolnostima nokautirao – samo malo zanese. S druge strane, Ginfaxi je moćan saveznik u borbi protiv straha. Ovaj simbol dakle funkcioniše više na jednom mentalnom nivou – on vam pomaže da ostanete fokusirani i hrabri, te da se oslobodite eventualnog straha od protivnika.

Dodajmo i to da Ginfaxi svoju primenu može naći zasebno od Gapaldura u momentima kada se suočavate sa nekom situacijom koja vas čini nervoznim ili uplašenim. Za tu namenu on se može nositi oko vrata u vidu talismana odnosno amuleta, ili iscrtati na nekom drugom materijalu. Ipak, podsećamo da Ginfaxi i Gapaldur na duže staze mogu funkcionisati samo zajedno, i samo kada su postavljeni na svojim jasno predviđenim pozicijama, pa zato ove simbole radije zaobiđite ukoliko ste ljubitelj tetovaža.

Leave a Reply


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/snis1/public_html/simboli.rs/wp-content/themes/Life_Is_Beautiful/comments.php on line 203