Simbolika životinja Simbolika planeta Zodijak Simboli prirode Maorski simboli Božanstva Keltski simboli Simbolika snova Staroslovenski simboli Kineski simboli

Odaberite dragi kamen prema svom horoskopskom znaku

HoroskopVerujete li u čudesnu moć dragulja? Nadamo se da je vaš odgovor potvrdan, jer drago kamenje zaista ima magičnu moć da vašu svakodnevnicu učini ne samo raskošnijom i lepšom, već i mnogo produktivnijom. Ovo posebno važi za sve one koji dobro poznaju svoj horoskop, odnosno svoju natalnu kartu. Pažljivom opservacijom iskusan astrolog vam može pomoći da proniknete u srž problema koji vas muči, a bilo da se radi o ljubavi, poslu ili zdravlju – pravilnim korišćenjem odgovarajućeg dragog kamena dobijate moćnog saveznika u borbi protiv onih dosadnih, sitnih prepreka koje vas onemogućavaju da date svoj maksimum.

Ukoliko ipak niste dovoljno upoznati sa dobrim (i onim manje dobrim) aspektima u vašoj natalnoj karti, za početak vam predlažemo da dobro proučite spisak dragulja koji savršeno odgovaraju vašem horoskopskom znaku. Svaki od njih poseduje bar jednu osobinu koja korespondira sa Suncem u vašoj natalnoj karti, te samim tim može pospešiti protok pozitivne energije i pomoći vam da u svakoj prilici istaknete svoje najbolje adute.

Ovan
Dijamant: Pomaže da poboljšate svoju urođenu pronicljivost i da jasno sagledate sve činjenice. Takođe, obezbeđuje dodatnu sreću i uspeh u poslovima i doprinosi uvećanju bogatstva.

Ametist: Savršen za Ovnove kojima često nedostaje strpljenja, uspostavlja unutrašnji mir u momentima kada stvari ne idu onako kako ste planirali.

Smaragd: Nosite ga u momentima kada osećate da vam je potrebna zaštita, ali i nakon napornog rada, odnosno onda kada osećate da je vreme da se odmorite i opustite.

Bik
Smaragd: Kamen koji štiti gotovo sve Bikove i pomaže im da povrate svoje samopouzdanje. Nosite ga kako biste pospešili kreativnost i lakše se povezali sa ljudima iz vaše okoline.

Rozenkvarc: Idealan za sve one koji žele da porade na svom imidžu u javnosti, i da ljudima iz svog okruženja lakše pokažu svoje najdublje i najskrivenije emocije.

Lapis Lazuli: Ovaj kamen podstiče stabilnost, glavnu karakternu crtu svih Bikova. Svaki put kada osetite da gubite svoj smisao za praktičnost, Lapis vam može pomoći da je uspostavite oslanjajući se pritom na svoju nepogrešivu intuiciju.

Blizanci
Ahat: Nosite ga kako biste maksimalno istakli svoje namere i svoj stav. Takođe dobar u momentima kada želite da naglasite svoju ljupkost i postignte bliskost sa okolinom. Dovodi do ravnoteže tela, uma i duha.

Turmalin: Nezamenljiv u trenucima kada ne uspevate da se fokusirate na ono što je bitno jer pospešuje i ubrzava sve mentalne aktivnosti. Dobar i za meditaciju.

Citrin: Tradicionalno povezan sa novcem i materijalnim blagostanjem, ali kada su Blizanci u pitanju ovaj kamen je u direktnoj vezi i sa njihovim raspoloženjem. Nosite ga zato svaki put kada želite da povratite svoj sjaj, svežinu i veselost.

Rak
Biseri: Idealni za jačanje intuicije i unutrašnjeg “vodiča” koji je svakom Raku preko potreban, naročito pri donošenju važnih životnih odluka.

Mesečev Kamen: Ublažava ćudljivost, glavnu karakternu crtu ovog horoskopskog znaka. Pomaže da jasnije sagledate svet oko sebe i vratite se u svoju “normalu”.

Peridot: Odličan za lečenje, naročito depresije.

Lav
Rubin: Idealan da naglasi urođenu toplinu i velikodušnost Lavova. Koristite ga i radi lakšeg uspostavljanja prijateljskih odnosa sa okolinom.

Topaz: Otklanja ne samo fizičke barijere već pomaže i da se bolje fokusiramo i lakše donosimo ispravne odluke.

Tigrovo Oko: Pomaže da bolje opažamo stvari i ljude koji nas okružuju, jača intuiciju, dobro ga je koristiti u meditacijama.

Devica
Safir: Odličan u momentima kada sebi želite da date oduška i pobegnete od svakodnevne rutine. Podiže raspoloženje i budi onu opušteniju stranu ličnosti na koju praktična i surovo realna Devica često zaboravlja.

Ametist: Smiruje i leči anksioznost, stres i depresiju.

Karneol: Idealan u momentima kada vam fali samopouzdanja. Podseća vas da ste osoba od poverenja i da se sa vama svako oseća sigurno, bezbedno i zaštićeno.

Vaga
Opal: Nosite ga onda kada vam nedostaje inspiracije. Vraća veru u kreativnost koja je zaštitni znak gotovo svakog pripadnika ovog horoskopskog znaka.

Peridot: Kada su Vage u pitanju, on pomaže da se jasnije upoznaju ona najdublja osećanja, ali i jasnije pokažu ljudima do kojih im je stalo.

Žad: Savršen za podsećanje da je bitno pronaći balans i na materijalnom polju. Nosite ga zato u svom novčaniku ili džepu kako biste pospešili svoje finansije.

Škorpija
Oniks: Izvanredan kamen koji će vam pomoći da lakše doprete do onih fizičkih sposobnosti za koje možda i niste znali (ili bar niste verovali!) da ih posedujete.

Crni biseri: Odlični za smanjenje nervoze i napetosti. Škorpije su poznate po tome da teško izlaze na kraj sa svojim osećanjima, a ovi biseri upravo tu daju svoje najbolje rezultate.

Granat: Jača libido, naglašava lepotu, senzualnost, plodnost i strastvenost.

Strelac
Tirkiz: Obuzdava ambicioznost i agresivnost, štiti od ozleda ali istovremeno pospešuje umerenu fizičku aktivnost.

Topaz: Naglašava vašu druželjubivost i dobroćudnost. Idealan saveznik u situacijama kada pokušavate da sklopite nova poznanstva i održite harmoniju sa već postojećim prijateljima.

Kvarc: Doprinosi da lakše pomirite svoju dualnost i da podjednaku šansu dobije i hedonista i puritanac u vama.

Jarac
Opsidijan: Ovaj kamen, poznatiji i kao vulkansko staklo, savršeno odgovara autoritativnom Jarcu i pomaže mu da zadrži fleksibilnost u pregovorima sa poslovnim partnerima.

Granat: Jača samopouzdanje ali istovremeno pomaže da se ublaži Jarčeva preterana ozbiljnost i uspostave harmonični odnosi sa okruženjem.

Safir: Odličan za jačanje intuicije.

Vodolija
Ametist: Naglašava vašu urođenu ljubaznost i društvenost, pomaže da još lakše komunicirate sa okolinom, i sklopite nova poznanstva.

Ćilibar: Odličan za sve vrste “emotivnih povreda”. Nosite ga onda kada želite da čujete dobar savet ili kada vam je jednostavno potrebno “rame za plakanje”.

Hematit: Vraća vas u realnost onda kada zaboravite na nju i kada vam zafali red, rad i disciplina.

Ribe
Krvavi Kamen: Nosite ga uvek kada osetite da izlazite iz svoje “sigurne luke”, jer on ima moć da vas vrati u ono okruženje koje najviše odgovara vašem karakteru.

Akvamarin: Povećava opreznost, jasnoću misli, uz njega ćete lakše opažati i najsitnije detalje kojima inače ne pridajete previše pažnje.

Opal: Kada su Ribe u pitanju, ovaj kamen ima jedinstveno umirujuće dejstvo, daje osećaj bezbrižnosti i podseća ih da je to stanje moguće postići i bez korišćenja psihoaktivnih supstanci.

Leave a Reply


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/snis1/public_html/simboli.rs/wp-content/themes/Life_Is_Beautiful/comments.php on line 203